Huse - nabo - vejDer bliver tit skrevet om omlægning til en højere eller lavere rente. Eller om det skal være fast eller variabel.

Løbetiden

Mange optager et lån og har det kørende i mange år. Det er ikke sikkert renten har ændret sig, så det kan betale sig at lægge det om. Med tiden bliver der mere og mere afdrag og det antal år der er tilbage af lånet bliver mindre.

Muligheder

Har du f.eks. taget et lån for nogle år siden med 30 års. Ja så har du måske et lån i dag på 4% i rente og en løbetid på 15 år tilbage.

Det kan være der er muligheder for en omlægning til et nyt 15 års lån med lavere rente.

Rentekurven

Rentekurven er et begreb, der fortæller hvordan renten er med forskellig løbetider.

Renten på F1 lån er typisk billigere end renten på F5, der igen er billigere end en fast rente på et 30 års lån. Så jo længere din rente er fast, jo højere er den.

Så har du taget en fast rente på et 30 års lån, bliver du ved at holde den rente. Og når løbetiden så bliver kortere, får du en for høj rente, da 30 års renten f.eks. er højere end 20 års renten.

Hvad kan jeg spare?

Der er rigtig mange penge at spare. Har du et 4% lån på 1 million kr. og har 15 års løbetid igen, kan du spare ca. 150.000 kr. over lånets løbetid ved at lægge om til nyt lån med fast rente i de 15 år.

Hvem skal være den aktive?

Bankerne er ikke så gode til at kontakte kunderne omkring denne type omlægning. Så det er dig selv der skal være den aktive part og undersøge mulighederne for omlægning.

Som vi har skrevet før: Tænk på hvor tit du prøver at spare penge på alle mulige måder. Hvorfor så ikke gøre det på sit kreditforeningslån? God jagt på billigere kreditforeningslån.